Un autocar cu elevi din Alba se întoarce din Italia. Ludovic Orban: Nu vor fi plasați în carantină!

Data actualizării: Data publicării:
vama bors

Circa 50 de elevi și profesori însoțitori de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia ar fi plecat duminică dimineața cu un autocar din regiunea italiană Veneto-Italia, una dintre zonele afectate de epidemia de coronavirus, scrie alba24.ro. Ei vor fi așteptați la frontieră de autorități.

ACTUALIZARE  16:30 Premierul Ludovic Orban a declarat duminică la Digi24 că elevii din Alba nu vor fi plasați în carantină, întrucât nu vin dintr-o regiune afectată de coronavirus. Informațiile că ar veni din Veneto nu ar fi corecte. Nici ambasadorul român în Italia, George Bologan, nu știa despre un autocar care să se fi aflat într-o regiune afectată de coronavirus și care să fi cerut ajutor consular.

 


Se așteaptă ca autocarul să ajungă acasă în cursul acestei seri. Grupul a părăsit localitatea Lido de Jesolo din regiunea Veneto, duminică dimineața, pe traseul Italia-Slovenia-Ungaria-România. A fost anunțat Ministerul Afacerilor Externe din România, iar autocarul cu copiii din Alba este așteptat la vama Borș – Oradea.

Toți copiii și însoțitorii lor vor fi verificați rapid pentru eventuale simpotome de coronavirus, iar apoi vor fi lăsați să plece către Alba Iulia. Conform deciziei anunțate duminică de Ministerul Sănătății, ei ar trebui să stea în carantină 14 zile, la venirea în țară,

Deși excursia copiilor în zona orașului Veneția trebuia să mai dureze câteva zile, părinții elevilor din Alba Iulia cerut insistent ca grupul să plece de îndată spre casă, panicați de știrile despre situația din Italia, unde cele mai afectate zone de coronavirus sunt Lombardia și Veneto, scrie alba24.ro.

Peste 130 de cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate până acum, Italia fiind deja a patra cea mai afectată țară la nivel mondial.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri