Azil ilegal cu 17 bătrâni, descoperit în Teleorman. Vecinii spun că auzeau strigăte disperate de foame

Data actualizării: Data publicării:
pensiune in teleorman
Autoritățile din județul Teleorman au descoperit, în urma controalelor efectuate joi, un azil ilegal, folosit pe post de pensiune, în Pietroșani. FOTO: IPJ Teleorman

Autoritățile din județul Teleorman au descoperit, în urma controalelor efectuate joi, un azil ilegal, folosit pe post de pensiune, în Pietroșani, unde erau ținuți 17 bătrâni, unii dintre ei cu handicap. Proprietara „pensiunii” le-ar fi spus autorităților că oamenii erau turiști, aflați în vacanță, însă vecinii au negat, povestind că vârstnicii nu aveau voie să iasă din imobil și că auzeau, de multe ori, strigăte disperate de foame, potrivit IPJ Teleorman și totalimpact.ro.

„La data de 13 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, Poliției orașului Zimnicea și Secției nr. 12 Poliție Rurală Zimnicea au descins la un imobil situat în comuna Pietroșani, județul Teleorman. În urma verificărilor, în imobilul respectiv, au fost găsite 17 persoane în vârstă și cu handicap, care funcționa sub forma unei pensiuni”, mai precizează autoritățile.

Imobilul aparținea unei femei de 47 de ani din localitate, iar, din primele informații, în acesta funcționa sediul unei societăți comerciale, care avea ca obiect servicii de cazare, fiind înființată în septembrie 2022.

Femeia care administra locul le-ar fi spus autorităților că bătrânii erau, de fapt, turiști aflați în vacanță, potrivit totalimpact.ro. Vecinii falsei pensiuni ar fi spus că acolo funcționa un azil, iar cei persoanele nu aveau voie să iasă din imobil. De asemenea, ei mai povestesc că de multe ori se auzeau strigăte disperate de foame, unii dintre ei reușind să ajungă la gardurile vecinilor pentru a cere mâncare.

„Au fost sesizate toate structurile cu atribuții pe linie de verificare și control, pentru efectuarea de verificări conform competenței”, se mai transmite în comunicat.

Persoanele găsite în centrul ilegal au fost transportate la unități medicale, pentru îngrijiri de specialitate, fiind contactate și rudele acestora.

Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și evaziune fiscală.

De asemenea, au fost aplicate și două sancțiuni contravenționale,în valoare de 12.000 de lei, persoanei juridice.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri