Video Un bărbat de 37 de ani și-a pierdut un ochi din cauza unei petarde și se află în stare gravă la spital

Data actualizării: Data publicării:
petarde
Români răniți grav de petarde, în noaptea de Revelion, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Două persoane au ajuns noaptea trecută la Spitalul Județean din Târgu-Jiu rănite grav de petarde, a declarat, la Digi24, purtătorul de cuvânt al unității medicale. Și nu au fost singurele urgențe de acest fel. Și la Constanța, un copil de trei ani, un adolescent şi un adult au suferit arsuri din cauza artificiilor aprinse de Revelion. 

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Târgu-Jiu, Mihaela Floroiu Țicleanu, a declarat într-o intervenție la Digi24 că noaptea trecută (vineri - n.r.) un bărbat de 64 de ani are degetele de la o mână afectate din cauza exploziei unei petarde. Pacientul se află în prezent la secția de Ortopedie și cel mai probabil va fi supus unei intervenții chirurgicale. 

De asemenea, potrivit sursei citate, un alt caz grav este al unui tânăr de 37 de ani, căruia o petardă i-au distrus ochiul. Bărbatul a fost adus în stare gravă la Târgu-Jiu și a fost transferat la Spitalul din Craiova. 

"În total, au fost 12 prezentări la Unitatea de Primiri Urgențe din data de 31 decembrie, ora 20.00, până în această dimineață la ora 8.00", a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului din Târgu-Jiu.

Trei persoane din Constanţa, printre care un copil de trei ani, au ajuns cu diverse arsuri la spital, în noaptea de Revelion, din cauza petardelor, a informat Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ).

Și la Constanța, ambulanţa a fost solicitată în 130 de cazuri la cumpăna dintre ani, 60 dintre pacienţi fiind transportaţi la unităţi medicale. Răniţi din cauza petardelor au fost un copil de trei ani cu arsură abdominală, un adolescent de 15 ani cu arsură oculară şi un adult, afectat la o mână.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri