Un nou incident în Pasajul Unirii. Un camion a rămas blocat în tunel, după ce şoferul a ignorat limitatorul de înălţime

Data publicării:
pasaj unirii
Pasajul Unirii. Foto: Facebook/Daniel Băluță

Un nou incident s-a produs miercuri în Pasajul Unirii din București, al cincilea în doar câteva săptămâni de când a fost redeschis după reabilitarea care a costat 12 milioane de euro. Un camion a rămas blocat după ce șoferul a ignorat limitatorul de înălțime şi a forţat trecerea prin tunel, astfel că plafonul a fost deteriorat. 

„Încă un incident la Pasajul Unirii, recent reabilitat şi pus în siguranţă de Primăria Sectorului 4. Astăzi, în jurul prânzului, un camion a rămas blocat mai bine de o oră în tunelul rutier din centrul Capitalei. Şoferul vehiculului a ignorat total poarta gabaritică de la intrarea în pasaj dinspre Universitate, a forţat trecerea prin aceasta, avariind structura metalică, pentru ca, ulterior, după câţiva metri, să rămână blocat în tunelul rutier şi să deterioreze plafonul acestuia”, a transmis Primăria Sectorului 4, într-un comunicat de presă.

În acest timp, traficul rutier s-a desfăşurat pe o singură bandă de circulaţie, până când echipele de intervenţie au reuşit să scoată autocamionul din pasaj, pentru care a fost nevoie de dezumflarea anvelopelor.

Potrivit comunicatului, poliţiştii rutieri au făcut măsurători şi au constatat că înălţimea pasajului este de 3,69 metri, cea a porţii gabaritice este de 3,52 - 3,53 metri, iar înălţimea camionului este de 3,80 metri (declarată în cartea tehnică) şi de 3,64 metri, respectiv 3,62 metri (cu anvelopele dezumflate).

„În urma incidentului, la nivelul autorităţii locale s-a decis constituirea unei comisii formate din specialişti care vor evalua pagubele produse astăzi, urmând ca sumele necesare pentru repararea structurilor avariate să fie imputate şoferului neatent”, a subliniat Primăria.

Conform Primăriei, de la redeschiderea Pasajului Unirii, la începutul acestei luni şi până miercuri, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier.

Pentru evitarea unor astfel de situaţii în care infrastructura este distrusă şi traficul rutier perturbat, atât poliţiştii, cât şi specialiştii atrag atenţia tuturor şoferilor să respecte indicatoarele şi marcajele rutiere amplasate la cele două intrări ale pasajului.

„În numai două luni, Sectorul 4 a pus în siguranţă cel mai important obiectiv de infrastructură din Capitală, sens în care constructorii au izolat toate infiltraţiile de la nivelul carosabilului, au închis fisurile din pereţii interiori ai pasajului prin injectarea unor mortare speciale, pe care, ulterior, i-au îmbrăcat cu peste 3.000 de panouri metalice. Totodată, pentru a creşte vizibilitatea în tunel au fost montate 498 de corpuri de iluminat şi bandă LED pe o suprafaţă de 4 kilometri, iar pentru intervenţia în situaţii de urgenţă a fost montat un sistem de ventilaţie performant de ultimă generaţie”, a menţionat Primăria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri