Un pacient a căzut de la etajul 3 al Spitalului Județean Sibiu. Poliția a aflat din presă despre incident și anunță cercetări

Data actualizării: Data publicării:
Un medic din Franța face acuzații grave după ce tatăl i-a murit în spitalul din Sibiu.
Spitalul Județean din Sibiu. FOTO: Facebook / Spitalul Judetean Sibiu

Un pacient a căzut în urmă cu două zile de la etajul trei al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Unitatea sanitară a anunțat sâmbătă că va face anchetă administrativă ca să vadă ce s-a întâmplat. Pacientul a fost operat și acum este intubat la terapie intensivă.

UPDATE 13.05 Poliția Sibiu va face verificări în acest caz, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public, având în vedere că Poliţia Municipiului Sibiu nu a fost sesizată cu privire la acest eveniment.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind un bărbat care ar fi căzut de la etajul 3 al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu s-a dispus verificarea aspectelor sesizate în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs accidentul, iar în funcţie de rezultatul acestora, dispunerea unor măsuri în consecinţă.

Precizăm faptul că Poliţia Municipiului Sibiu nu a fost sesizată cu privire la acest eveniment", se arată într-o informare a IPJ Sibiu. 

Știrea inițială:

"În cursul serii de 1 iunie, pacientul a căzut de la etajul 3 al secţiei Neurochirurgie, în circumstanţe necunoscute. S-a intervenit de urgenţă conform protocoalelor şi procedurilor şi pacientului i s-a acordat primul ajutor, atât de personalul secţiei şi din Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicul şef al secţiei a informat conducerea spitalului precum şi familia pacientului, cu care a discutat personal.

De asemenea, s-a intervenit chirurgical de urgenţă, pacientul fiind operat de o echipă mixtă (chirurgie - ortopedie). Ulterior bărbatul a fost internat în cadrul secţiei ATI, intubat. Spitalul urmează să declanşeze o anchetă administrativă pentru a identifica exact toate circumstanţele acestui caz regretabil", se precizează într-un comunicat de presă al spitalului, citat de Agerpres.

Potrivit spitalului sibian, pacientul fusese adus la spital în 30 mai, cu o rană la cap. Examenul tomografic a evidenţiat şi fisurarea cutiei craniene, motiv pentru care el a fost dus pentru tratament la Secția de Neurochirurgie.

Potrivit sursei citate, la momentul prezentării in UPU şi în momentul internării pacientul a fost perfect conştient, cooperant, nu a fost agitat psihomotor şi nu mirosea a alcool.

"Prin urmare nu a fost necesară nicio măsură specifică suplimentară. Pacientul a comunicat permanent cu personalul pe toată perioada internării şi nu a existat suspiciunea unui posibil sevraj. În ziua de joi, 1 iunie, în urma reexaminării la Computerul Tomograf s-a evidenţiat o evoluţie favorabilă. De asemenea, în cadrul vizitelor medicale de la orele 11.00 şi 14.00 pacientul a continuat să fie cooperant, comunicativ şi fără semne de agitaţie psihomotorie care se determine măsuri speciale, situaţie consemnată. de altfel, aşa cum am menţionat, pe tot parcursul internării.", a mai transmis spitalul.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri