Vela: Nu va exista o limită teritorială administrativă pentru deplasări, după 15 mai

Data actualizării: Data publicării:
Cars in the fog. Bad winter weather and dangerous automobile traffic on the road. Light vehicles in foggy day.
FOTO: Getty Images

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

"Au fost discuții cu privire la ce înseamnă această limită și există foarte multe zone, inclusiv București care e foarte legat de Ilfov. Și se punea problema să discutăm despre zone metropolitane, lucru care nu se întâlnește numai în București și am decis... puteți să mergeți, să părăsiți localitatea fără a ține cont de limita de domiciliu sau județ.

Nu va exista o limită administrativă în cadrul căreia să vă puteți sau nu deplasa.

Puteți merge începând cu 15 mai unde doriți dvs, respectând regulile... în sensul în care să păstrați distanța socială.. să vă spălați des pe mâini și să faceți tot ceea ce ați făcut până acum.", a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

Vom putea ieşi la picnic după 15 mai? Răspunsul lui Marcel Vela

14.107 români s-au îmbolnăvit de COVID-19, în ultimele două luni și jumătate. 5.788 dintre ei s-au vindecat, ceea ce înseamnă 41% din total. Un procent care ne situează desupra altor țări. Franța are 30%, Belgia - 25% și SUA  - 16%.

864 de oameni au murit până acum, 244 sunt internați în acest moment la terapie intensivă. 

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri