Ventilatorul folosit de celebrul fizician Stephen Hawking a fost donat pentru bolnavii de COVID-19

Data publicării:
Scientists Move Hands Of Nuclear "Doomsday Clock" Forward
Foto: Bruno Vincent/Getty Images

Ventilatorul pe care l-a folosit astrofizicianul britanic Stephen Hawking, care suferea de scleroză laterală amiotrofică (SLA), a fost donat spitalului Papworth din Cambridge pentru a ajuta la tratarea pacienţilor cu COVID-19, relatează miercuri EFE, citat de Agerpres.

Boala de care suferea Stephen Hawking, care a murit în 2018 la vârsta de 76 de ani, l-a ţintuit într-un scaun cu rotile şi l-a obligat să folosească din anii '80 un sintetizator de voce.

Fiica lui, Lucy Hawking, a declarat pentru mass-media că tatăl său „a primit un tratament minunat, dedicat şi solidar la Real Hospital Papworth şi la Addenbrooke's Hospital din Cambridge”. Ca pacient care necesita ventilaţie, îngrijirile oferite de spitalul Papworth „au fost extrem de importante pentru tatăl meu” şi „l-au ajutat să depăşească momente dificile”, a spus ea.

„După moartea tatălui meu, am restituit întregul echipament medical pe care l-a utilizat şi care aparţinea NHS (Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, n.r.), dar au rămas câteva lucruri pe care el le cumpărase”, a adăugat fiica lui Stephen Hawking.

Lucy Hawking a precizat că în actuala criză provocată de noul coronavirus a luat legătura cu spitalul Papworth pentru a oferi ventilatorul tatălui său. Stephen Hawking a contribuit la stabilirea bazelor cosmologiei moderne şi a devenit un personaj emblematic al culturii populare.

Vocea robotică a sintetizatorului prin care a fost obligat să comunice din 1985 şi silueta sa în scaun cu rotile au apărut în numeroase programe şi seriale de televiziune, precum „Familia Simpson”, „Star Trek” şi „The Big Bang Theory”.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri