Viceprimarul din Alba-Iulia, declaraţii controversate după ancheta la o creşă: Nu ştim dacă tot comportamentul copiilor e de înger

Data publicării:
viceprimar alba

Declarații controversate ale viceprimarului din Alba Iulia în legătură cu situația de la creșa unde o educatoare și o îngrijitoare sunt acuzate de părinți că le-au chinuit copiii. Edilul dă de înțeles că și copiii au partea lor de vină.

Viceprimarul Voicu Paul: Acum în tot sistemul de învățământ din România nu cred că putem pune o pată neagră doar pe partea de la catedră. Nu știu dacă tot comportamentul unor copii aflați în diferite etape ale vieții este de înger, de la preșcolar, grădiniță, liceu facultate, ce vreţi dumneavoastră.

Reporter: Vorbim de copii de trei ani!

Viceprimarul Voicu Paul: Putem vorbi de orice etapă a unei vieţi, vorbim de 3 ani, de 2 ani, de 1 an jumăte. Poate ăla la 1 an jumăte nici nu înţelege dacă i-ai spus: stai locului, sau vezi de treabă, nu pricepe sensul, dar pricepe tonalitatea.

Sunt anchete la o creșă din Alba Iulia, unde o educatoare și o îngrijitoare sunt acuzate că terorizau copiii de care erau plătite să aibă grijă

Cele două au fost înregistrate cu un dispozitiv ascuns în ghiozdanul unui băiat, de părinții acestuia. Mama care le-a înregistrat pe educatoare și îngrijitoare s-a dus imediat la poliție cu dovada și a făcut plângere.

În înregistrările făcute de părinți se aud expresii ca: „Du-te la oliță, putoare!”, „Mai potolește-te odată, că mă disperi!”, „Mă disperi deja!”, „Lasă piciorul jos, că o capeți!”. „Uite ce-i la nasul tău, împuțitul naibii!”, „Fii atent la mine, nesimțitule! Să îți fie rușine!”, „Nu te mai suport deloc, nesimțitule!”.

„La Poliția Municipiului Alba Iulia au fost depuse două sesizări din partea unor părinți ai căror copii frecventează creșa respectivă. În urma cercetărilor s-a stabilit că faptele sesizate ar putea întruni elementele constitutive ale infracțiunii de rele tratamente aplicate asupra minorului și a fost întocmit un dosar penal. În această fază a cercetărilor este vorba despre cercetarea faptei, adică cercetările sunt in rem”, a declarat corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan.

Reprezentantul IPJ Alba a mai spus că părinții au reclamat un limbaj inadecvat, agresiv, și chiar acte de violență asupra minorilor.

Dincolo de ancheta penală, cele două femei sunt cercetate disciplinar și de primăria Alba Iulia, de care aparține creșa.

Editare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri