Video Cum sunt supravegheate din elicopter zonele în care au avut loc conflicte violente în prima zi de Paște

Data actualizării: Data publicării:
rahova din elicoper captura

Scandalurile din prima zi de Paște au determinat Ministerul de Interne să ia noi măsuri și să suplimenteze efectivele de forțe de ordine prezente în zonele de risc. Jandarmi și polițiști vor merge în zone cu o criminalitate ridicată sau în comunitățile de persoane revenite în țară în ultima perioadă și care sunt cunoscute că au un trecut infracțional.

De asemenea, două elicoptere MAI survolează mai multe zone din București și județele Ilfov, Ialomița, Prahova, Argeș, Teleorman, Giurgiu și Călărași.

Un elicopter a zburat în această seară chiar pe deasupra cartierului Rahova, din Capitală, care, în urmă cu 24 de ore, a fost scena unui conflict violent.

 

Scandaluri violente au avut loc în prima zi de Paște, în cartiere mărginașe, rău famate, din București, Săcele și Ploiești. Polițiștii și jandarmii au fost nevoiți să intervină cu armamentul din dotare, iar în județul Brașov primele forțe care au fost chemate au fost nevoite să se retragă și să aștepte întăriri, după ce au picat în mijlocul unui conflict violent între vecini. Aproape la fel cum s-a întâmplat la Hunedoara, unde primele echipaje au fost depășite numeric și au preferat să se replieze, atunci când au văzut că nici focurile de avertisment nu îi impresionează pe localnicii violenți. 

„Tactica și modul de intervenție se dispun în funcție de datele de la fața locului, numărul participanților și comportamentul acestora și de numărul forțelor de ordine din zonă. Acționăm după două principii: gradualitate și proporționalitate. Folosim forța letală numai atunci când nu mai este altă cale pentru a rezolva incidentul”, a declarat șeful SIAS, chestor Alexandru Scurtu, într-o declarație de presă.

Chemați la un conflict în Buftea, polițiștii au fost mai bine pregătiți luni seara. În câteva minute, poliția din localitate și trupele speciale au ajuns la locul incidentului, iar oamenii au fost împinși spre casele lor. Polițiștii din trupele speciale aveau și arme, pe care le țineau la vedere.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri