Sari la conținut

VIDEO. Plaja cu cel mai fin nisip

Plaja din Sfântu Gheorghe este una dintre cele mai sălbatice nu doar din România, ci din întreaga Europă. Aflată la gura de vărsare a Dunării în mare, întinderea de nisip e preferată de turiştii care-şi doresc să vadă natura cât mai puţin schimbată de intervenţia omului.

Turiștii se urcă în minicaruri, nerăbdători să vadă una dintre atracțiile zonei. În nici 10 minute, ajung la destianție: plaja din Sfântu Gheorghe.

Plaja sălbătică se întinde pe câțiva kilometri. Plimbarea pe nisipul afânat este o adevărată escapadă în natură și necunoscut. Cosmin Marinov nu este pentru prima dată la Sfântu Ghe. Își rezervă mereu timp să ajungă în locul lui preferat.

Cosmin Marinov: Este cea mai salbatică, ai nişte kilometri de plajă sălbatică cum n-ai pe tot litoralul. Locul ăsta mi se pare unic. Ai Dunărea care vine aici, ai mare cât vezi cu ochii.

Plaja formată chiar lângă gura de vărsare a Dunării oferă vizitatorilor un peisaj unice: valurile din mare se sparg în apa adunată de fluviu din râurile continentului.

Paul Greavu, reporter Digi24: Plaja are multe secrete, unul e legat de nisip, despre care se spune că este cel mai fin de pe coasta românească.

Pe aceeași temă