Sari la conținut

VIDEO. Tibi Uşeriu anunță că va renunța probabil la Ultramaratonul Arctic

Campionul Tibi Uşeriu s-a întors acasă! Românul care a câştigat pentru a treia oară consecutiv cel mai dur maraton din lume a aterizat pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca unde a fost aşteptat de sute de oameni, dar şi de familie şi apropiaţi.

În ultima sa victorie, Tibi Uşeriu a trecut linia de sosire la mare distanţă de următorul concurent şi a devenit, astfel, singurul om din lume care a câştigat de trei ori consecutiv Ultramaratonul de la Cercul Polar. Ca de fiecare dată, Tiberiu Uşeriu a trecut linia de start ţinând în mâini steagul României, care avea de data aceasta pe el şi însemnele Centenarului Marii Uniri.

Din totalul de 617 kilometri, aproximativ 280 au fost parcurşi pe Ice Road, un fluviu îngheţat.

A fost destul de cald faţă de anul trecut, au fost temperaturi destul de bune, am avut în două nopţi minus 32 de grade, în rest au fost minus 15 grade, absolut anormal pentru zona respectivă şi pentru perioada respectivă, în martie”, a spus Uşeriu la sosirea pe aeroport.

El a povestit că a avut momente grele dar că din punct de vedere fizic s-a refăcut, că a urmat cinci zile tratament cu antibiotice din cauza unor infecţii, dar că acum este bine.

Sunt doar foarte obosit, zbor de două zile, am schimbat trei avioane, nu am avut timp de recuperare”, a adăugat el.

Tibi Uşeriu a spus că cel mai probabil va face o pauză în ceea ce privește această competiţie. „O am deja de trei ori câştigată, la un moment dat nu va mai fi o competiţie extremă. Dacă temperaturile devin normale, nu va mai avea famec. Nu sunt un sportiv de performanţă, e o performanţă pe parte de sport de amatori. Psihicul mi l-am format în timp, trecutul mi l-a format”, a afirmat el.

Uşeriu le-a mulţumit celor care l-au încurajat pe parcursul competiţiei.