Prefectul de Bistrița-Năsăud l-a găsit pe „Elvis de România” pentru campania de vaccinare: Tibi Ușeriu

Data actualizării: Data publicării:
tibi useriu zambeste
Ultramaratonistul Tibi Ușeriu va fi imaginea campaniei de vaccinare din Bistrița-Năsăud Foto: Inquam Photos / George Călin

Unii oficiali din teritoriu cred că este nevoie de o regândire a mesajului din campania de vaccinare, cu atât mai mult cu cât începe etapa a doua. Pentru ca vaccinarea să fie un succes ar fi nevoie ca mesajul să fie popularizat de vedete, așa cum s-a întâmplat cu Elvis Presley, în 1956, la vaccinarea contra poliomielitei.

Elvis Presley s-a vaccinat în direct la televiziune, deși era un tânăr sănătos, iar comunitățile de adolescenți i-au urmat apoi exemplul. Rata de vaccinare a crescut de la 0,6 la 80% în 6 luni. Iar în 4 ani, rata de incidența a poliomielitei a scăzut cu 90%.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud consideră că ar trebui să căutam un „Elvis Presley” în România pentru campania de vaccinare. Stelian Dolha spune că pentru zona sa l-a și găsit pe „Elvis”, în persoana atletului Tibi Ușeriu. Prefectul subliniază însă că vaccinarea trebuie să fie susținută și de medicii de familie, preoți și profesori.

„E greu să găsești un rege al rock-and-roll-ului în Bistrița sau chiar și România. Dar să știți că am găsit. E vorba de Tibi Useriu, care este ultramaratonistul pe care România îl are și care a câștigat trei ani de zile consecutiv maratonul Ultra Arctic, la -50 grade. Facem un fel de vaccinare în direct. Tibi Ușeriu luni se întoarce în Bistrița-Năsăud, acum este în Alpi. O să-și astepte rândul la vaccinare, dar până atunci, vrem să facem altceva, cred că o să fie o noutate națională: un filmuleț de 1 minut prin care să arătăm că lumea din județul Bistrița-Năsăud, că vorbim de jandarmi, că vorbim de polițiști, că vorbim de medici, avându-l în centru pe Tibi Ușeriu, dorește să se vaccineze”, a declarat Stelian Dolha, joi, la Digi24.

Citiți și:  Tibi Ușeriu: Dacă îmi zic autoritățile să stau un an în baie ca să treacă pandemia, stau

Tibi Ușeriu s-a întors fără piele pe tălpi și cu un deget degerat, după 600 de kilometri la -37 de grade

Tibi Uşeriu, românul cu o poveste de viaţă demnă de un thriller. Ce l-a salvat

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri