Zece români prinși în Turcia într-o zonă afectată de cutremur au cerut repatrierea. MAE: Toți sunt în siguranță

Data actualizării: Data publicării:
cutremur-turcia-profimedia2
Cutremur de 7,8 în Turcia, urmat de zeci de replici și resimțit în țări vecine. FOTO: Profimedia Images

Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgență al misiunii diplomatice de către un grup de studenți Erasmus, cetățeni români, care erau cazați la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, Turcia, afectată de cutremur, a transmis, luni, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Din grupul de cetățeni români fac parte nouă studenți și un profesor coordonator.

Grupul a cerut asistență consulară și sprijin pentru repatriere.

Ca urmare a dialogului reprezentanților ambasadei cu cetățenii români și cu autoritățile locale, s-a confirmat faptul că cetățenii români sunt în siguranță.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează la acest moment la fața locului, cu două autovehicule, pentru a prelua cetățenii români, urmând a fi stabilite ulterior detaliile privind transportul în România, potrivit MAE.

Până la acest moment, nu au fost înregistrate alte solicitări de asistență consulară în legătură cu acest cutremur sau semnalări din partea autorităților turce privind cetățeni români afectați.

Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competențelor legale, dacă situația o va impune.

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare: +90.532.318.1726.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri