Cod portocaliu și galben de ploi torenţiale, vijelii și grindină în mare parte din țară. Harta zonelor vizate

Data publicării:
171024_METEO_VREME_ploaie bucuresti_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Cod galben de ploi torenţiale, vijelii și grindină în mare parte din țară Foto: Inquam/Octav Ganea

Meteorologii au emis joi noi avertizări meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină. 14 județe din România intră sub Cod portocaliu de ploi abundente, unde cantitățile de apă vor ajunge până la 80 l/mp. Pentru vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte a fost emis un Cod galben de averse și vijelii.

Prima avertizare a meteorologilor vizează un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care a intrat în vigoare la ora 10.00 și va fi valabil până vineri, ora 21.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial în vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp și pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în majoritatea regiunilor și în zilele următoare.

Joi la ora 12.00 va intra în vigoare un Cod portocaliu care va fi în vigoare până vineri la ora 21.00.

În Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și Crișana vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp.

Județele vizate sunt Mureș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara și Olt.

Vremea în București

Vremea va fi normală din punct de vedere termic în Capitală pe parcursul zilelor de joi și vineri, cu posibile averse vineri seara, potrivit prognozei speciale emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru Bucureşti.

Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros, iar spre seara zilei de vineri (2 septembrie) probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat.

Astăzi, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar mâine va fi de 25...27 de grade. Temperatura minimă va fi de 16...17 grade.

Prognoza specială a fost emisă pentru zilele de joi și vineri.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri