Context economic dificil, operații estetice în creștere. Cu câte miliarde a crescut în 2017 industria chirurgiei plastice

Data publicării:
chirurgie

Căutarea unui corp tânăr şi perfect a alimentat o creştere de 8% a industriei de chirurgie plastică la nivel mondial, până la 8,6 miliarde de euro în 2017, a anunţat joi organizaţia profesională IMCAS, transmite AFP, citată de Agerpres.



Cifrele publicate cu ocazia Congresului mondial al profesiei, organizat la Paris, arată „o dinamică susţinută pentru acest sector într-un context economic dificil pentru mai multe regiuni", subliniază IMCAS.

Cifra comunicată de IMACS include atât vânzările de echipamente şi produse utilizate pentru a modifica aspectul corporal, precum lasere pentru epilare definitivă de exemplu, cât şi produsele farmaceutice, toxinele (printre care faimosul botox) şi implanturile mamare.

Conform prognozelor, cifra de afaceri ar urma să ajung la 9,3 miliarde de euro în 2018, pentru a se dubla între 2019 şi 2021.

Însă aceste cifre sunt mai mici comparativ cu sumele cheltuite de pacienţi, ceea ce ilustrează marjele frumoase de profit pentru chirurgi plasticieni. Asociaţia profesională a chirurgilor plasticieni din SUA (ASAPS) estima anterior că numai americanii au cheltuit în 2016 aproximativ 15 miliarde de dolari pentru chirurgie estetică, în creştere cu 11% comparativ cu 2015.

Preşedintele ASAPS, Daniel Mills, aprecia atunci că aceste cifre se datorează atât creşterii economice cât şi dorinţei baby-boomers şi copiilor lor de a rămâne competitivi pe o piaţă a muncii întinerită.

„Cererea de chirurgie estetică este mai puternică decât niciodată", a apreciat preşedintele Societăţii internaţionale de chirurgie plastică, ISAPS, Renato Saltz.

Ultimele cifre disponibile, pentru anul 2016, susţin că au fost efectuate 23,6 milioane de intervenţii chirugicale plastice la nivel mondial, cu 9% mai multe decât în anul precedent. Din numărul total, aproximativ 10,4 milioane au necesitat o tăietură de bisturiu, restul constând în injecţii şi tratamente noninvazive.

Cinci ţări (SUA, Brazilia, Japonia Italia şi Mexic) concentrează peste 41% din intervenţii.

Potrivit ISAPS, cea mai frecventă intervenţie chirugicală este augmentarea mamară (15,8%), urmată de lipsocuţie (14%), modificarea ploapelor (12,9%) şi a nasului (7,6%).

IMACS subliniază că Asia este continentul unde industria de chirurgie plastică creşte cel mai mult, astfel că în 2018 ar urma să devină o piaţă mai mare decât Europa. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri