Detaliul stupid care a provocat un accident de elicopter în Noua Zeelandă

Data publicării:
accident noua zeelanda

O comisie de anchetă a descoperit că un accident de elicopter, soldat cu trei victime, care a avut loc în luna octombrie în Noua Zeelandă, a fost provocat de o pereche de pantaloni care a căzut din cabina elicopterului şi s-a înfăşurat în jurul rotorului amplasat în coada fuzelajului elicopterului, informează AFP, citată de Agerpres.


                
Circumstanţele ciudate ale acestei tragedii care a provocat moartea a trei persoane pe 18 octombrie în apropierea staţiunii turistice Wanaka, din Insula de Sud, au fost făcute publice joi, într-un raport intermediar al Comisiei de anchetă privind accidentele de transport.
                
„Există dovezi că o pereche de pantaloni a căzut din cabină şi s-a înfăşurat în jurul rotorului anticuplu", a indicat şeful comisiei, Jane Meares.

Urmele de vopsea de pe obiectul vestimentar au aceeaşi culoare ca palele rotorului şi un semn de pe o pală corespunde fermoarului pantalonilor, a precizat el.
              
Pilotul şi doi angajaţi ai Serviciului de protecţie a mediului şi-au pierdut viaţa în accidentul survenit la decolare. În mod tragic, fratele pilotului murise câteva luni mai devreme în timp ce zbura cu un elicopter în aceeaşi zonă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri