A primit 21,5 mil. de dolari despăgubiri, după ce angajatorul a obligat-o să lucreze duminica

Data actualizării: Data publicării:
Marie Jean Pierre
Foto: captura NBC News

Un juriu din Miami i-a acordat o despăgubire de 21,5 milioane de  dolari unei femei din Miami, pe care angajatorul a obligat-o să lucreze duminica. Femeia lucra în bucătăria unui hotel, unde spăla vase, iar reprezentanții hotelului i-au încălcat drepturile religioase atunci când au programat-o în mod repetat să lucreze duminica. Mai mult, femeia a fost apoi concediată, scrie NBC News.

Marie Jean Pierre a lucrat pentru hotelul Conrad din Miami, parte a Hilton Worldwide, grup devenit apoi Park Hotels & Resorts. Femeia a dat grupul hotelier în judecată pentru încălcarea Legii drepturilor civile din 1964, care le interzice angajatorilor să discrimineze persoane care lucrează pentru ei în baza rasei, culorii pielii, religiei, sexului sau țării din care provin.

La proces, membrii juriului i-au acordat și 35.000 de dolari, daună pentru salarii neplătite, și încă 500.000 de dolari daune emoționale.

Pierre, în vârstă de 60 de ani, este mama a șase copii și face parte din grupul catolic de misionari Soldații Domnului, a cărui misiune este să-i ajute pe cei săraci.

Femeia susține că și-a anunțat angajatorul că lucratul în ziua de duminică este împotriva regulilor grupului religios din care face parte.

„Îl iubesc pe Dumnezeu. Nu vreau să lucrez duminica, pentru că duminica îl cinstesc pe Dumnezeu”, a spus femeia.

Reprezentanții Hilton au declarat că nu au știut faptul că femeia este misionară și nici nu au fost curent cu motivele pentru care aceasta nu voia să lucreze duminica.

Potrivit femeii, însă, în 2009, atunci când a fost chemată pentru prima data la serviciu duminica, aceasta a vrut să-și dea demisia, însă conducerea hotelului a convins-o să rămână și i-a respectat dorința până în 2015.

Însă, în 2015, managerul bucătăriei a cerut ca aceasta să fie programată la muncă și duminica, la fel ca și colegii ei. Pentru un timp a făcut schimburi de ture cu colegii, pentru a avea această zi liberă.

În martie 2016, însă, Pierre a fost concediată pentru neglijență, și „absențe nemotivate”.

Chiar dacă jurații i-au dat câștig de cauză și despăgubiri de 21,5 milioane de dolari, în SUA există o limită pentru daune punitive. Avocatul femeii se așteaptă însă ca aceasta să primească cel puțin 500.000 de dolari.

Reprezentanții hotelului s-au declarat dezamăgiți de decizia juriului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri