Sari la conținut

Judecătoarea Ștef neagă că a semnat scrisoarea „absolut devastatoare” prezentată de Antena 3. A depus plângere penală

Maria-Cristina Ștef, judecător la Tribunalul Sălaj, neagă autenticitatea documentului prezentat de Antena 3, miercuri seară, ca fiind „o scrisoare cu informații de o gravitate aparte” referitoare la protocolul SRI-Parchetul General. Magistratul a depus și plângere penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma apariţiei unor informaţii în mass-media şi mai ales la emisiunea «Sinteza Zilei» din seara zilei de 25.04.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj este în măsură să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: La data de 20.04.2018, doamna judecător Ştef Maria-Cristina de la Tribunalul Sălaj a formulat o plângere penală faţă de autori necunoscuţi, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 322 alin. 1 C.p. Din cuprinsul plângerii rezultă că autori necunoscuţi au formulat un memoriu în numele dânsei, contrafăcându-i semnătura. Memoriul a fost înregistrat la mai multe instituţii publice, printre care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Senatul României, Guvernul României şi Serviciul Român de Informaţii, iar în prezent, în dosarul penal nr. 92/P/2018, se fac cercetări pentru identificarea autorilor falsului”, este comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Miercuri seară, Mihai Gâdea a prezentat o scrisoare atribuită judecătoarei Maria-Cristina Ștef prin care aceasta ar fi reclamat Guvernului formarea unei echipe ilegale mixte procuror-judecător-SRI. Documentul a fost prezentat ca „Breaking News”, „o scrisoare cu informații de o gravitate aparte”, „absolut devastatoare”.

„La nivelul Tribunalului Sălaj, în virtutea colaborării dintre instanță, Parchet și Serviciul Român de Informații, anumite dosare cu infracțiuni grave sunt scoase din tribunal și prezentate la Serviciul Român de Informații. În cadrul instituției funcționează comitetul mixt, format din procurorii Dan Bubuig și Crin Bologa, doamna judecător Claudia Tomșa și dl.col. Marius Noje, șeful S.J Sălaj (uneori participă și Laurențiu Butiri, șeful A.J.F.P. Sălaj). Comitetul mixt analizează dosarele cu infracțiuni grave, subsecvent propunându-se soluțiile care trebuie date. La nivelul judecătorilor secției penale hotărârile sunt aduse la cunoștință de doamna judecător Claudia Tomșa”, scria în documentul atribuit magistratului.

„Întrucât în ultima perioadă în spațiul public și presă sunt realizate afirmații grave privind legalitatea acestei colaborări instituționale, am apreciat necesar să vă sesisez pentru a  exprima un punct de vedere avizat, de care să ne putem servi în cazul apariției unor neplăceri din partea justițiabililor sau a avocaților din dosarele cu infracțiuni grave(...). Vă rog să lămuriți dacă transportul dosarelor la sediul S.J. Sălaj respectă dispozițiile Legii 303/2004 și 304/2004”, se mai arăta în scrisoarea prezentată de Antena 3.

Pe aceeași temă