1,5 milioane de euro sunt cheltuiți zilnic, pe litoral, numai pe mâncare

Data publicării:
haleala

Turiştii care merg în staţiunile din sudul litoralului dau mai puţini bani pe mâncare, respectiv 50 de lei pe zi de persoană. 10 lei îi costă micul dejun, 15 lei prânzul şi 25 de lei cina.

Preţurile cresc însă în nordul litoralului. De exemplu, preţul unei singure mese pentru o persoană poate depăşi 100 de lei, în funcţie de categoria restaurantului. Aici, o sticlă de vin costă, în medie, 40 de lei.

La fel de scumpe sunt şi băuturile fine care se vând pe plajă. Potrivit estimărilor specialiștilor din turism, în această perioadă pe litoral sunt peste 90.000 de turiști.

Dacă fiecare cheltuiește în medie 75 de lei pe zi pentru mâncare, asta înseamnă încasări de 6,7 milioane de lei, adică peste 1,5 milioane de euro pe zi. Suma de 75 de lei include atât mâncarea de la terase şi restaurante, cât şi alimentele cumpărate din magazine. În weekend, cheltuielile zilnice cu mâncarea depăşesc 2 milioane de euro.

„VAMAIA”. Mâncarea de tip fast food este mai scumpă în Vama Veche decât în Mamaia

Vama Veche, a cărei legendă o califică drept cel mai boem loc de pe litoral, face acum concurenţă staţiunii Mamaia la preţuri. Vamaioţii care vin fără prea mulți bani în buzunar vor avea parte de o surpriză, pentru că nici la fast-food mâncarea nu este tocmai ieftină, asta ca să nu mai vorbim despre preţurile la cazare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri