Adrian Vasilescu, la Digi24: „În 2014 o să le dăm cu tifla celor de la Banca Mondială”

Data publicării:
1601vasilescu-44062

„De când a început criza, am reușit să asigurăm o piață valutară stabilizată și tot ce se petrece pe această piață este obișnuit, chiar și aprecierea mare de astăzi. Cu toate acestea, nu este spectaculoasă. Rata șomajului scade, inflația s-a stabilizat, lucrurile merg spre bine”, a declarat pentru Digi24 Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Acesta a explicat și care sunt consecințele aprecierii leului în fața monedei europene pentru românii care au credite în euro sau în lei: „Avantajele sunt multiple. Dacă leul se întărește, oamenii care au credite în euro au de câștigat. Din păcate, nu sunt avantajați importatorii care aduc mărfuri în țară, chiar medicamente sau mărfuri de strictă necesitate”.

Adrian Vasilescu a vorbit și despre prognoza Băncii Mondiale, care a redus drastic perspectiva de creștere economică. „Nicio prognoză nu este o veste rea. România poate infirma această prognoză. În februarie 2014 când se va da rezultatul final pe 2013, o să le dăm cu tifla celor de la Banca Modială”, a precizat oficialul BNR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri