Bill Gates lovește în criptomonede: „Se bazează 100% pe teoria prostului mai mare”

Data actualizării: Data publicării:
bill gates cu papion si ochelari
Bill Gates nu este un fan al criptomonedelor. Foto: Profimedia

Trendul activelor digitale - cum sunt criptomonedele și NFT-urile - „se bazează 100% pe teoria prostului mai mare”, a spus Bill Gates, fondatorul Microsoft, la o conferință TechCrunch, făcând trimitere la ideea că investitorii pot face bani din active fără valoare sau supraevaluate atâta vreme cât există oameni care cred că le pot vinde ulterior mai scump.

Bill Gates a declarat că el nu investește în criptomonede și a glumit pe seama unor NFT-uri, „Bored Apes” (Maimuțele Plictisite - trad.), spunând că „imaginile digitale scumpe ale unor maimuțe” vor face „imediat lumea mai bună”, potrivit CNN.

În schimb, Gates a precizat că el preferă investițiile clasice.

„Sunt obișnuit cu active cum sunt fermele, unde ai o producție, sau o companie care produce ceva”, a mai adăugat el.

Comentariile sale vin în contextul în care bitcoinul și celelalte criptomonede sunt în cădere. Nivelul actual de sub 23.000 de dolari al bitcoinului nu a mai fost atins din decembrie 2020. Moneda a pierdut aproape 25% din valoare de vinerea trecută încoace, mai notează CNN.

Bill Gates a mai exprimat rețineri față de criptomonede. În 2021, el spunea că este un lucru ca Elon Musk și Tesla să investească în bitcoin, dar asta nu înseamnă că și investitorii obișnuiți trebuie să facă același lucru.

„Cred că au fost atrași în nebunia asta oameni care nu au atât de mulți bani de pierdut. Așa că nu sunt optimist în privința bitcoinului”, a mai declarat Bill Gates.

Partenerii noștri