Deputatul „mitralieră”: Problema e că Pilonul II de pensii este administrat de societăți străine „șmechere”, nu de stat

Data actualizării: Data publicării:
catalin radulescu 2

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, la emisiunea Imparțial, de la Digi24, că „problema” cu Pilonul II de pensii este aceea că banii sunt administrați de niște firme străine, și nu de stat, iar la final, românii vor primi exact suma depusă, fără ca aceasta să fie corelată cu indicele inflației. 

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici

Ai cui sunt banii din Pilonul II?

Cătălin Rădulescu: Sunt ai românilor, în primul rând. Probabil cea mai mare problemă e că acești bani, depuși ca o alternativă, sunt gestionați de niște firme, nu de stat. Firme majoritar străine. În loc să ia banii și peste 10 ani să îi dea aplicându-se un indice de inflație sau profit, acești bani, peste 10 ani, se vor da nominal. Dacă omul a depus un leu, va primi un leu. Peste 10 ani va avea o valoare mai mică.

Când au fost întrebate aceste companii de ce nu aplică indicele de inflație mediu, n-au dat niciun răspuns. Aceste societăți străine își iau profitul, nu aplică niciun indice de inflație, nu fac nimic cu acei bani. Se duc și cumpără titluri de stat. După 5-6 luni, statul le răscumpără și le dă cu dobândă. Dar această dobândă nu se va regăsi în pensiile oamenilor.

Ideea este ca românii să cunoască și să decidă, de aceea prostia cu naționalizarea este o aiureală, dar românii trebuie să decidă. Dacă văd că n-am niciun beneficiu, nu mai vreau să țin banii aici.

Nu ați avea încredere să contribuiți la Pilonul II?

Cătălin Rădulescu: Nu. Atât timp cât mie îmi gestionează niște societăți șmechere banii pe care i-ar putea gestiona și statul și peste 10 ani nu primesc nimic, nu am de ce să îi las aici. Nu-mi garantează niciun randament. Poate părinții copiilor care vin după noi nu o să aibă niciun avantaj. Atunci el să decidă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri