Un nou gigant al tutunului

Data actualizării: Data publicării:
Health Campaigners Call For A Tobacco Levy To Help Smokers Quit
BRISTOL, ENGLAND - JUNE 10: A close-up view of cigarettes on June 10, 2015 in Bristol, England. Health campaigners have asked for a levy on the tobacco industry to help fund anti-smoking measures. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Astăzi a fost creat un nou gigant al tutunului. British American Tobacco i-a cumpărat pe rivalii americani de la Reynolds cu 49,4 miliarde de dolari, creând astfel cel mai mare producător de tutun din lume listat la bursă. Englezii aveau de ani buni 42% din Reynolds însă n-a fost deloc uşor să-i înghită cu totul, fiindcă americanii au refuzat oferta iniţială şi nu s-au lăsat până n-au obţinut cu aproape un sfert mai mult decât valoarea de piaţă a participaţiei.

Efortul însă ar putea merita. După fuziune, British American Tobacco revine pe piaţa americană după 12 ani de absenţă şi estimarea e că ,împreună, cei doi vor putea economisi undeva la 400 de milioane de dolari pe an.

Crearea de sinergii e cu atât mai importantă cu cât industria tutunului se schimbă, ţigările electronice au devenit tot mai populare, iar marii jucători încearcă să dezvolte produse mai puţin periculoase pentru sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri