BUSINESS CLUB. Pasaj precum vinul: mai scump cu timpul

Data publicării:
pasaj mihai bravu

Pasajul suprateran Mihai Bravu-Splaiul Unirii ar fi trebuit sa fie deja deschis traficului. Dar lucrarile s-au oprit acum un an, iar în decembrie a fost reziliat și contractul c Romstrade, firma lui Nelu Iordache ajunsă în insolvență, iar patronul în arest.

Valoarea inițială a contractului pentru realizarea pasajului suprateran Mihai Bravu-Splaiul Unirii era estimată la circa 28 milioane de euro. Acum, Primaria Municipiului București are alte costuri estimative, de 36 de milioane de euro, sumă care include și taxa pe valoare adaugată. Sunt cu aproape 30 la sută mai mult.

Iar la final, când se va trage linie, de fapt lucrările vor costa mai mult. Din simplul motiv că deja s-a construit ceva la pasaj, iar Romstrade a încasat bani de la Primarie.

La începutul anului, primarul Sorin Oprescu declara că administrația a plătit circa 7 milioane de euro. Dacă se va păstra bugetul inițial anunțat acum, plus plățile deja făcute, pasajul va costa peste 43 de milioane de euro.

Potrivit anunțului de participare la licitație, termenul de finalizare este de 15 luni de la atribuirea contractului.

Pentru a participa la licitație, firmele interesate trebuie să facă dovada că deține suficiente resurse bănești pentru derularea proiectului fără întârzieri și să dovedească executarea de lucrări similare în ultimii cinci ani.

Termenul-limită de primire a ofertelor este 13 iunie, iar licitația va avea loc în aceeași zi.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri