Câciu: PNRR este una dintre priorităţile Ministerului Finanțelor. Toate jaloanele asumate în prima jumătate a anului, îndeplinite

Data publicării:
adrian caciu face semn cu degetul aratator in conferinta de presa
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministerul Finanţelor a îndeplinit în termen toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din acest an, informează instituţia printr-un comunicat transmis miercuri. "Toate reformele asumate prin acest document au ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor, dar şi creşterea veniturilor la bugetul de stat, mai ales în actualul context internaţional extrem de complicat", a transmis ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Totodată, MF continuă implementarea reformelor şi investiţiilor asumate prin Componenta 8 "Reforma fiscală şi reforma sistemului de pensii", cu un buget de 371,8 milioane de euro, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"Pentru Ministerul Finanţelor, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi. Toate reformele asumate prin acest document au ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor, dar şi creşterea veniturilor la bugetul de stat, mai ales în actualul context internaţional extrem de complicat. Toate cele patru jaloane asumate, cu termen sfârşitul primului semestru din 2022, au fost realizate. În plus, ţinta 220, prin care ne angajam conectarea a cel puţin 150.000 de case de marcat la sistemul electronic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a fost îndeplinită încă din ultimul trimestru al anului trecut şi este inclusă în prima cerere de plată depusă de România la Comisia Europeană, în 31 mai a.c.", a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Şi jalonul 191, referitor la intrarea în vigoare a cadrului legislativ care prevede obligativitatea înrolării în Spaţiul Privat Virtual (SPV) a tuturor contribuabililor persoane juridice a fost realizat din 2021, când a fost aprobată Ordonanţa nr. 11/2021, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi reglementarea unor măsuri fiscale.

Jalonul 195, privind operaţionalizarea/aprobarea Planului comun de acţiune al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala şi al Inspecţiei Muncii pentru prevenirea şi limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/la negru, a fost îndeplinit în 17 februarie 2022, când a fost aprobat Planul comun de acţiune privind organizarea controalelor fiscale în colaborare cu Inspecţia Muncii. Planul vizează operatorii economici cu risc fiscal ridicat şi, de asemenea, pe cei care reprezintă un risc din perspectiva utilizării muncii subdeclarate/nedeclarate.

Jalonul 200, care se referă la intrarea în vigoare a legislaţiei prin care este reglementată metodologia de elaborare, monitorizare şi raportare a programelor bugetare, a fost îndeplinit în 6 aprilie, când a fost aprobată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea metodologiei de elaborare şi execuţie a programelor bugetare.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri