Ciolacu spune că pensiile mici vor crește mai mult decât cele mari, anul viitor

Data publicării:
ciolacu face declaratii in timpul unei sedinte de guvern
Premierul a explicat că 99 la sută dintre inechităţi vor fi corectate. FOTO: Profimedia Images

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că noua lege a pensiilor a fost promulgată şi că din luna ianuarie pensionarii vor primi pensiile majorate cu rata inflaţiei, el explicând că pensiile mai mici vor creşte mai mult decât cele mari, transmite News.ro.

„Deja noua lege a pensiilor generale a fost promulgată, intră în vigoare de la 1 ianuarie. Primul lucru care intră în vigoare este indexarea cu inflaţia - 13,8 la sută. Până la 1 septembrie se fac recalculări. Am avut întâlniri şi cu doamna ministru şi cu reprezentanţi sindicali care lucrează la Ministerul Muncii şi în tot sistemul şi pe reorganizarea ministerului şi pe salarii şi pe recalculare ce presupune, iar de la 1 septembrie va începe să se facă plăţile conform recalculărilor”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la România TV.

Premierul a explicat că 99 la sută dintre inechităţi vor fi corectate.

„Pensiile mai mici vor creşte mai mult decât cele mari. Se închid 99 la sută din inechităţi şi mi se pare corectă abordarea. M-am săturat să citesc de 32 de ani că gradul de sărăcie cel mai mare este... suntem ori pe ultimul, ori pe penultimul loc”, a adăugat Ciolacu.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri