Daewoo vinde șantierul naval din Mangalia

Data publicării:
vestiproaste-daewoo-mangalia

Acesta va fi vândut companiei olandeze Damen care deține și șantierului din Galați.

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering este pe cale să vândă șantierul naval din Mangalia companiei Damen Shipyards Group, cel mai mare constructor de nave din Olanda, care deține și șantierul naval din Galați, relatează Korea Economic Daily, potrivit News.ro.

Potrivit unor surse din industrie, Daewoo se află în faza finală a negocierilor cu Damen Shipyards Group. Șantierul naval din Mangalia este deținul din 1997 de Daewoo în proporție de 51%, restul de 49% revenind guvernului României. La șantierul din Mangalia au fost construite 127 de nave petroliere și de containere și au fost reparate alte 300 de vase.

Daewoo Shipbuilding a început discuțiile pentru vânzarea șantierului naval din Mangalia în 2016, în cadrul eforturilor de restructurare a operațiunilor internaționale.

”Negocierile referitoare la preț au fost deja finalizate, rămas ca guvernul României să își dea acordul. Dacă acordul va decurge conform planului, Daewoo își va asigura din tranzacție 50-80 de miliarde de woni”, a declarat un oficial din industria construcțiilor navale.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri