Companiile de stat care au concediat cei mai mulți angajați

Data publicării:
muncitori fabrixa-1

Disponibilizări importante în companile de stat, anul trecut. Aproape 7.000 de oameni au fost daţi afară din doar 10 firme la care statul e acţionar.

În topul companiilor de stat care au renunţat la cei mai mulţi angajaţi anul trecut se află Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare. Falimentul instituţiei a lăsat fără un loc de muncă aproape 2.000 de oameni.

Şi Complexul Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari producători de energie din ţară, a renunţat la aproape 1.500 de salariaţi, după ce în anul trecut a raportat pierderi nete de aproape 140 de milioane de lei. Un alt complex energetic, cel din Hunedoara, a avut reduceri de personal de aproape 600 de salariaţi.

Şi Poşta Română a dat afară anul trecut aproape 600 de angajaţi. Diferenţa nu este la fel de vizibilă precum la Electrocentrale Oradea, care din cei 480 de angajaţi pe care îi avea în 2015 a mai rămas doar cu 7 anul trecut.

Şi Miniprest Serv, aflată în subordinea Complexului Energetic Oltenia, a scăzut sub o mie de salariaţi.

Printre companiile de stat la care lucrează cei mai mulţi români se numără Regia Autonomă de Transport Bucureşti, cu puţin peste 10.000 de angajaţi, după ce a renunţat la 260 de persoane. La câteva sute de oameni au renunţat anul trecut şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului, Electrica Serv şi Hidroserv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri