Produse expirate de 2 ani și alimente fără proveniență, descoperite la un restaurant din Brașov

Data actualizării: Data publicării:
mancare-expirata-restaurant-brasov

Produse alimentare expirate de 2 ani au fost găsite de comisarii CRPC în timpul unui control la un restautant asiatic din Brașov. Comisarii au mai găsit pește și ouă despre care nu se știe de unde provin, dar și o plită așezată pe o navetă de bere, în bucătărie.

Un control al comisarilor CRPC făcut, joi, la un restaurant asiatic din orașul Brașov, a scos la iveală nereguli mari care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Potrivit comisarului șef al CRPC Brașov, Sorin Susanu, aici au fost găsite produse expirate, o plită improvizată, iar spațiul este „total impropriu”.

„Au fost găsite produse expirate, brânză, carne, dulceață, unele expirate chiar din 2017, depozitate necorespunzător. Foarte multe produse și materii prime fără elemente de identificare, pește, ouă, despre care nu se știe proveniența. Vesela sau ouălele nu erau dezinfectate și asta este un risc important. Bucătăria era impropie, cu un aragaz, o plită pusă pe o navetă de bere”, a declarat Susanu, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, produsele găsite în neregulă au fost retrase de la comercializare.

După ce restaurantul va prezenta actele oficiale, se poate ajunge până la închiderea temporară a activității și la o amendă de până la 30.000 de lei.

Comisarul șef al CRPC Brașov a adăugat că vrea să vadă și autorizațiile pe care le are resutaurantul, pentru că i se pare imposibil să fi obținut autorizații.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri