Cornel Dinicu a obţinut în instanţă posibilitatea de a comunica cu fiul şi cu iubita lui. Avea interdicţie de a lua legătura cu ei

Data publicării:
dinicu in masina politiei
Cornel Dinicu a fost plasat în arest la domiciliu. Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Omul de afaceri Cornel Dincu, arestat la domiciliu în dosarul care vizează tragedia de la complexul Ferma Dacilor, în care opt oameni au murit, a obţinut în instanţă mai multe drepturi, inclusiv pe acela de a lua legătura cu iubita şi cu unul dintre fiii săi, dar şi dreptul de a merge la dentist, potrivit News.ro.

Printr-un proces intentat la Tribunalul Prahova, Dinicu a obţinut posibilitatea de a lua legătura cu partenera sa şi cu unul dintre fiii săi, martori în dosarul care vizează infracţiuni de distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave.

„Admite în parte solicitarea formulată de către contestatorul-inculpat Dinicu Cornel şi dispune înlăturarea obligaţiei stabilită în sarcina acestuia prin încheierea nr. 53/01.02.2024 pronunţată de Tribunalul Prahova în dosarul nr. 1725/281/2024 de a nu comunica, direct sau indirect, pe nicio cale, cu martorii Dinicu Cornel (fiul inculpatului) şi Gospodaru Alexandra Ioana (concubina inculpatului)”, a decis, miercuri, Tribunalul Prahova.

Într-un proces separat, aceeaşi instanţă i-a permis lui Dinicu să părăsească domiciliul din Bucureşti unde a fost stabilit arestul pentru a se deplasa, în 19 şi 26 februarie, la o clinică dentară şi la o clinică de radiologie dentară din Ploieşti, pentru tratamente. El va urma un traseu „stabilit în acord cu organul de poliţie desemnat cu supravegherea inculpatului”, potrivit sentinţei judecătoreşti date miercuri de Tribunalul Prahova.

Magistraţii au înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu în cazul lui Cornel Dinicu, pe o perioadă de 30 de zile, începând din 1 februarie. El avea interdicţia de a comunica, direct sau indirect, cu inculpaţii, cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora şi ale victimelor decedate, cu martorii şi experţii desemnaţi în cauză.

În cazul celorlalţi doi administratori, instanţa a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Decizia Tribunalului Prahova este definitivă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri