Darius Vâlcov: Prin cea de-a treia rectificare am ajuns la arierate aproape zero

Data publicării:
darius valcov-Mediafax Foto-Victor Ciupuliga

E vorba despre discrepanţe istorice care s-au aplicat din perioada 2013 în spate, datorii ale instituţiilor publice, companii de stat, acestea trebuiau platite şi nu fuseseră plătite. Acestea nu s-au întâmplat anul ăsta. Le-am arătat că, prin cea de-a treia rectificare, am ajuns la un nivel al arieratelor aproape de zero prin plata tuturor acestora către autorităţile locale cât, şi către spitalele de la nivel naţional. În final, ei au fost convinşi că trebuie să accepte şi să pornească negocierile de la cu totul alt nivel”, a precizat Darius Vâlcov.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că s-a ajuns la un acord de principiu pentru bugetul pe 2015, iar vineri va fi aprobat şi trimis către Parlament. Guvernul a ajuns la un acord cu FMI şi CE pentru ca deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor să crească de la 1,4% la 1,83% pe cash, incluzând o alocare de 0,4% pentru cofinanţarea proiectelor UE, a anunţat premierul Ponta.

Acord între Guvern şi FMI privind un deficit de 1,83%. V. Ponta: "Nu vor fi taxe sau impozite suplimentare. Tot ce s-a adoptat e inclus în bugetul pe 2015"

Ministrul de Finanţe despre bugetul pe 2015: Investiţiile cresc în 2015, evaziunea din turism scade

Cristian Pârvan (AOAR) despre negocierile cu FMI: Trebuie să alocăm bani pentru investiţii, dar nu în detrimentul indexării pensiilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri