Bursa de la Moscova este închisă și miercuri, pentru a treia zi

Data actualizării: Data publicării:
rusii resimt efectul prabusirii rublei
Rușii încep să simtă efectul sancțiunilor economice FOTO: Profimedia Images

Bursa de la Moscova rămâne închisă și miercuri, pentru a treia zi. Decizia vine după ce rubla s-a prăbușit, în urma sancțiunilor internaționale.

Tranzacționarea bursieră la Bursa din Moscova va fi suspendată pentru a treia zi la rând miercuri, a anunțat banca centrală a Rusiei într-un comunicat, scrie BBC.

Cu toate acestea, banca centrală a precizat că va permite o gamă limitată de operațiuni pentru prima dată în această săptămână.

Decizia vine după ce rubla a scăzut la un nivel record, iar companiile rusești listate în străinătate a înregistrat scăderi puternice a valorii acțiunilor.

Rubla rusească a coborât luni la un minim istoric, după ce țările occidentale au anunțat noi sancțiuni pentru a pedepsi Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Banca centrală a Rusiei a anunțat că a ordonat brokerilor să suspende executarea tuturor ordinelor de tranzacționare ale entităților juridice străine și persoanelor care vor să-și vândă investițiile rusești, potrivit BBC.

De asemenea, Banca centrală a Rusiei a majorat ratele dobânzilor la 20% de la 9,5% după ce rubla s-a prăbușit, potrivit The Guardian.

Noul minim record pentru moneda rusească a fost înregistrat după ce mai multe bănci din țară au fost excluse din sistemul internațional de plăți SWIFT.

 

Partenerii noștri