Turismul va arăta cu totul altfel în această iarnă. Delta a ajuns definiția izolării pe pământ

Data actualizării: Data publicării:
Pandemia de coronavirus nu ne oferă prea multe opțiuni în privința petrecerii vacanței de iarnă, anul acesta
Pandemia de coronavirus nu ne oferă prea multe opțiuni în privința petrecerii vacanței de iarnă, anul acesta. Foto: Guliver/Gettyimages

Pandemia de coronavirus nu ne oferă prea multe opțiuni în privința petrecerii vacanței de iarnă, anul acesta. Cu zeci de localități aflate în carantină, cu restricții dure și restaurante închise, concediile de altădată rămân doar o amintire pentru mulți dintre români. Despre unde se poate face, totuși, un concediu în siguranță a vorbit la Digi24 antreprenorul Dragoș Anastasiu.

Potrivit acestuia, românii își doresc să plece în concediu chiar și în această perioadă dificilă sanitar, iar acest lucru se vede în numărul de rezervări făcute. Și hotelierii s-au adaptat situației, astfel că acceptă rezervă fără avans, iar dacă se achită un avans, banii se returnează în situații care au legătură cu pandemia.

Industria s-a adaptat, nu este niciun risc pentru cei care își doresc să călătorească, a spus Anastasiu.

Preferate sunt destinațiile din România, iar interesul se îndreaptă în special spre destinațiile mai izolate, motiv pentru care Delta Dunării este căutată chiar și în acest sezon, precum și spațiile de cazare mai mici, unde interacțiunea umană este redusă.

Întrebat despre tendința prețurilor în turism, antreprenorul a precizat că sunt oferte pentru toate buzunarele.

El a dat mai multe sugestii celor care sunt în căutarea unui loc unde să se relaxeze câteva zile.

"Nu vă puneți în prim plan gândul legat de buget, ci căutați întâi locul dorit și apoi căutați oferte potrivit bugetului.

Să vă gândiți la concediu, să vă gândiți însă că trebuie să vă protejați și să îi îndemnați și pe cei din jur să facă asta. Să vă gândiți unde doriți să mergeți. Recomand zone mai izolate. Delta este definiția izolării pe pământ.

Apoi, să vă uitați la oferte, găsiți pentru toate buzunarele. Există și oferta work from hotel, unde, decât să stai într-un loc la un grad de infectare de 6,9 la mie, între betoane, mai bine stai în Deltă unde gradul de infectare este 0. Ieșiți din zona infectată și mergeți în zone izolate!", a recomandat antreprenorul.

Partenerii noștri