Guvernul a aprobat acordul de sprijin între statul român şi Nuclearelectrica pentru proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă

Data publicării:
Dan Cărbunaru face declarații.
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Foto: Inquam Photos / George Calin

Guvernul a aprobat, luni, printr-un proiect de lege, semnarea acordului de sprijin între statul român şi Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. pentru proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Astăzi, Guvernul, la propunerea Ministerului Energiei, a aprobat proiectul de lege privind semnarea acordului de sprijin între statul român şi Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. pentru proiectul Unităţilor 3 şi 4 Cernavodă, urmând ca Parlamentul să aibă spre aprobare semnarea acestui acord”, a declarat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a precizat că, potrivit estimărilor, Unitatea 3 de la Cernavodă ar urma să intre în exploatare la finalul anilor 2030, iar un an mai târziu Unitatea 4, potrivit Agerpres.

„Ambele vor dubla contribuţiile energiei nucleare în sistemul în sistemul energetic. Practic, de la 20%, această pondere a energiei nucleare în sistemul naţional energetic ar urca la 36%. Vor fi create noi locuri de muncă în sectorul nuclear şi, de asemenea, va fi dezvoltat lanţul de furnizori”, a explicat Dan Cărbunaru.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri