Unitatea 1 de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național

Data publicării:
Centrala nucleară de la Cernavodă
Centrala nucleară de la Cernavodă. Foto: Profimedia Images

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost sincronizată la Sistemul Energetic Naţional în noaptea de miercuri spre joi, după înlocuirea unei piese în partea clasică a centralei, informează Nuclearelectrica printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Unitatea 1 CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la SEN în după-amiaza zilei de 19 octombrie 2022, din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

„Deconectarea automată a Unităţii 1 CNE Cernavodă de la Sistemul Energetic Naţional, precum şi lucrările de remediere nu au avut impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, precizează Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, contribuie cu aproximativ 20% energie nucleară la producţia totală de energie, prin exploatarea celor două unităţi Candu, Unităţile 1 şi 2 ale Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. În acelaşi timp, Nuclearelectrica contribuie cu 33% la producţia totală de energie fără emisii de CO2 din România.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri