Euro se menţine aproape de 4,59 lei, pe o piaţă calmă

Data publicării:
curs valutar

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5869 lei/euro, aproape neschimbat faţă de nivelul precedent şi nivel maxim din 22 iunie, în condiţiile în care volatilitatea din piaţă s-a redus, iar cotaţiile s-au menţinut stabile.

Miercuri, BNR a afişat un curs de 4,5868 lei/euro. Leul a fost afectat săptămâna aceasta de înrăutăţirea percepţiei investitorilor şi analiştilor în legăîtură cu perspectivele economice ale României.

Luni, un raport al analiştilor Unicredit estima că "valoarea de echilibru a cursului de schimb euro/leu este în preajma nivelului de 5,00", un prim semnal al înrăutăţirii percepţiei asupra plasamentelor în lei. După publicarea raportului, leul a cedat sensibil teren şi a depăşit pragul de 4,58 lei/euro, peste care s-a menţinut în ultimele două zile. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,0512 lei la 4,0365 lei. Totodată, cursul francului elveţian a rămas aproape nemişcat, la 4,1857 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri