Încă o bancă obține în instanță suspendarea deciziei ANPC prin care era obligată să recalculeze ratele la credite

Data actualizării: Data publicării:
ciocanel judecator
Foto: Getty Images

BRD Groupe Societe Generale a obţinut vineri în instanţă suspendarea Ordinului ANPC prin care era obligată să recalculeze ratele la credite, aceasta fiind a doua decizie prin care efectele ordinului sunt suspendate până la judecarea fondului, după cea obţinută de Banca Transilvania la Cluj, conform Profit.ro. 

„Admite cererea. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 418/23.05.2023 până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie. Cu drept de a formula recurs în termen de 5 zile de la data comunicării, cale de atac care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi 23.06.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlogirea grefei instanţei”, este soluţia anunţată de Curtea de Apel Bucureşti, secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, în procesul dintre BRD şi ANPC, transmite News.ro. 

Băncile din România au cerut recent în instanţă anularea proceselor verbale de contravenţie primite de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi suspendarea efectelor ordinului emis de preşedintele ANPC prin care ar fi obligate să emită noi grafice de rambursare pentru credite şi să ia măsuri „optime” pentru reducerea gradului de îndatorare în cazul unor debitori. 

ANPC a sancţionat, luna trecută, 19 bănci pentru „acţiuni înşelătoare” privind caracteristicile principale ale produselor de creditare.

Anterior, Curtea de Apel Cluj a admis cererea de suspendare a amenzii dată de ANPC către Banca Transilvania pentru calculul ratelor, fiind prima sancțiune suspendată în instanță de ANPC de când s-a pornit acest scandal.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri