Guvernul aprobă azi compensarea facturilor la energie pentru consumatorii casnici

Data actualizării: Data publicării:
florin citu face declaratii de presa
Premierul Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Guvernul va aproba în şedinţa de astăzi o compensare a facturilor în această iarnă pentru consumatorul casnic, a anunţat luni premierul Florin Cîţu.

Nu vom mai avea timp să avem o soluţie şi pentru consumatorul non-casnic, pentru IMM-uri. Dar pentru consumatorul casnic avem o soluţie pe care o vom aproba astăzi, a precizat Cîţu, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Declarația a fost făcută în condițiile în care o moțiune de cenzură la adresa PSD urmează să fie votată mâine în Parlament.

Întrebat cât la sută din această compensare va fi suportată de stat şi cât la sută de către primării, Cîțu a răspuns: „Haideţi să vedem varianta finală, o voi avea astăzi în şedinţa de guvern, înţeleg că va fi 25% pentru energie, dar aşteptăm varianta finală în şedinţa de guvern.

Va fi prezentată după aceea de ministrul Energiei, exact după şedinţa de guvern. Deci, toate detaliile astăzi le veţi avea şi va merge la publicat ca să fie siguri că oamenii vor beneficia de această compensare şi trebuie liniştiţi oamenii că vor avea această compensare pentru iarnă, a spus Cîţu.

Acei consumatori care nu se declară în categoria celor vulnerabili vor beneficia automat de prevederile OUG care va fi aprobată de Guvern, a adăugat el.

Deci, cei care nu se vor declara sau nu vor avea timp să scrie acel formular, să se declare vulnerabili, vor beneficia oricum de compensare. Dacă cineva se declară vulnerabil şi există şi această compensare, atunci poate să primească mai mulţi bani şi din compensare, atunci va primi diferenţa, deci vom merge şi în paralel. Cine se declară vulnerabil poate să beneficieze şi de cealaltă variantă, cine nu se declară vulnerabil beneficiază doar de ordonanţă, a spus Cîţu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri