Mai multe Dacii Duster produse la Mioveni

Data actualizării: Data publicării:
duster

Noul Duster dă mult de muncă la Mioveni. Renault a hotărât creșterea producţiei SUV-ului românesc pentru a face faţă comenzilor. Dacă până acum, lunar, din fabrica argeşeană ieşeu 17.000 de modele Duster, de luna trecută muncitorii de la Piteşti produc 27.000 de unităţi.

În acest fel, Dacia se asigură ca va face faţă comenzilor venite mai ales din pieţele externe, unde Dusterul este o maşină extrem de apreciată. Cu toate acestea este foarte probabil ca numărul total de unităţi produse în fabrica de la Mioveni să scadă pentru al doilea an consecutiv.

În primele 11 luni la Piteşti s-au produs aproape 30.000 de unităţi lunar. Dacă se menţine ritumul, până la finele anului ar fi posibil să producă 323.000 de maşini, în scădere de la 339.000 de maşini câte au fost produse anul trecut .

Însă chiar şi aşa este o veste bună pentru industria auto din România, pentru că este în creştere valoarea adăugată. Chiar dacă per ansamblu avem o scădere a unităţilor produse, dacă ne uităm în detaliu vedem o creştere a numărului de Dustere care ies pe poarta fabricii. Dacă anul trecut au fost produse 190.825 de masini, pentru acest an se estimează un număr total de 222.000 de unităţi.

Dusterul este o maşină mai scumpă care aduce businessului o valoare adăugată mai mare. SUV ul argeşean a urcat la aproape 80% din totalul producției, un nivel pe care nu l-a mai avut niciodată. La polul opus, Logan mai acoperă doar 5,6% din producție, cererea pentru acest model fiind tot mai scăzută în Europa conform profit.ro.

În 2016, Automobile Dacia a fabricat aproape 340.000 de vehicule, în scădere cu circa 5,5%, față de 2015, în timp ce, la nivel global, au fost vândute 542.000 de vehicule cu sigla Dacia. Diferența de aproximativ 200.000 de automobile a fost produsă, în special, în Maroc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri