Reacția Cora după amenda primită de la Consiliul Concurenţei

Data publicării:
cora fb
Foto: Facebook / Cora Romania

Cora, unul dintre hipermarketurile amendate de Consiliul Concurenței, anunță că va contesta sancțiunea în instanță.

cora fb
Foto: Facebook / Cora Romania

Compania spune că decizia Consiliului Concurenței vine „fără o minimă analiză economică” și că acuzațiile se bazează doar pe „prezumții”.

Consiliul Concurenței a dat azi amenzi de aproape 19 milioane de euro pentru trei mari lanţuri de magazine şi patru dintre furnizorii lor. Sancţiunile au fost date de Consiliul Concurenţei pentru că, în perioada 2012-2016, supermarketurile Auchan, Cora și Carrefour și furnizorii acestora s-ar fi înţeles pentru a fixa preţurile în cadrul promoțiilor desfășurate de retaileri.

Comunicatul Cora:

România Hypermarche (”Cora”) a luat la cunoştinţă de decizia anunţată de Consiliul Concurenţei privind sancţionarea companiei cu suma de 12.410.834 lei (2,66 milioane euro), alături de sancţionarea altor lanţuri de magazine şi furnizori din piaţa de retail. La acest moment, Cora aşteaptă motivarea deciziei Consiliului Concurenței pentru a analiza argumentele autorității de concurență și își rezervă dreptul de a contesta decizia în instanţă.

Respingem categoric acuzaţiile Consiliului Concurenţei care a luat această decizie fără o minimă analiză economică, deşi regulile de concurenţă nu pot fi aplicate în absenţa identificării şi evaluării realităţilor economice. Acuzațiile aduse de autoritatea de concurență se întemeiază exclusiv pe prezumțiile acesteia nesusținute din punct de vedere probatoriu. La dosarul de investigație nu există nicio dovadă din care să reiasă că societatea noastră ar fi săvârșit fapta anti-concurențială pretinsă de Consiliul Concurenței.

Menţionăm ca societatea noastră a pus la dispoziţia Consiliului Concurenţei numeroase documente din care rezultă neîndoielnic că în situaţiile investigate nu a existat nicidecum vreo înțelegere anti-concurențială între Cora și furnizorii săi privind stabilirea prețului de revânzare pentru anumite produse. Dimpotrivă, după cum rezultă din toate documentele furnizate autorității de concurență, Cora a stabilit întotdeauna independent prețurile de revânzare, iar clienţii Cora au beneficiat de preţuri reduse, niciun consumator fiind prejudiat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri