Chiar și fără Vasilescu la Transporturi, greva de la metrou rămâne suspendată

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie metrou unirii 1

Deși nu au scăpat de ministrul Transporturilor, Lucian Șova, sindicaliștii de la metrou mențin decizia lor de a nu face grevă generală miercuri.

Olguța Vasilescu nu a fost numită ca ministru al Transporturilor, aceasta promițând sindicaliștilor că va negocia cu ei, însă protestatarii de la metrou speră că vor găsi înțelegere la viitorul ministru, oricare ar fi acesta.

Greva nu va mai avea loc miercuri, a spus pentru Digi24.ro Marian Artimon, vicepreședinte al sindicatului. El pune că marți au avut loc negocieri în cursul cărora ei au ajustat cerințele de majorare salarială, de la 42% la 35%, fără rezultat însă.

Întrebat ce vor face dacă Lucian Șova nu va fi revocat din funcția de ministru Artimon și-a manifestat convingerea că ministrul a învățat ceva după conflictul cu sindicatele din ultima perioadă.

Greva ar fi urmat să se desfăşoare pe perioadă nedeterminată, între orele 4.00 şi 16.00, printre nemulţumirile angajaţilor de la metrou fiind salariile, lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi managementul Metrorex.

Săptămâna trecută, angajaţii Metrorex anunţau că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată, de miercuri, între orele 4.00 şi 16.00. Acţiunea de protest a fost suspendată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri