De unde a avut Cluj-Napoca bani să revoluţioneze transportul în comun

Data actualizării: Data publicării:
transport cluj

Cluj-Napoca devine oraşul cu cele mai noi autobuze din ţară. Anul acesta autorităţile locale vor să cumpere aproape 100 de noi maşini, unele dintre ele electrice. Banii pentru achiziţii vin chiar de la cetăţeni. Numărul călătoriilor a crescut cu peste trei milioane anul trecut, iar compania de transport a încasat peste 32 de milioane de euro din vânzarea de tichete.

Autorităţile locale din Cluj Napoca revoluţionează transportul în comun. După ce au cumpărat primele autobuze electrice din țară, acum își doresc o flotă de mașini cu o vechime de maximum cinci ani. Îşi permit. Oraşul își rotunjește bugetul cu încasările din achiziționarea de bilete pentru autobuze, troleibuze și tramvaie.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: „Din veniturile estimate din biletele pe călătorii pe care compania le are anticipează achiziția de aproape 100 de mijloace de transport în comun noi”.

Suma pe care compania de transport a propus-o pentru achiziția de mijloace de transport în comun se ridică la 32 de milioane de euro.

30 de autobuze clasice, 25 de troleibuze și șase tramvaie noi se adaugă flotei de transport în comun din Cluj-Napoca, una dintre cele mai moderne din țară.

34 de autobuze electrice cu emisii poluante zero vor achiziționa cei de la CTP. Acestea au 78 de locuri și o autonomie de 105 kilometri. Sunt dotate cu internet wireless și camere de supraveghere.

În ultimul an numărul de călătorii a crescut cu peste trei milioane, iar pentru 2019 creșterea estimată este chiar triplă.

Liviu Neag, directorul CTP Cluj: „190 de milioane au fost anul trecut și acum ne ducem spre 200 de milioane conform datelor pe anul acesta”.

O explicație pentru numărul tot mai mare de călători o reprezintă și flota de autobuze și troleibuze noi. Peste 80% dintre acestea sunt mai noi de cinci ani.

În Cluj au fost create şi benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun, implementate pe model european.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri