Grindeanu anunță construcția unui nou pod peste Siret în județul Galați

Data publicării:
Sorin Grindeanu face declarații.
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

CNAIR a desemnat câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția Podului de la Cosmești, pe DN24, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Pas important pentru construcția unui nou pod peste Siret în județul Galați”.

„Pas important pentru construcția unui nou pod peste Siret în județul Galați! CNAIR a desemnat câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția Podului de la Cosmești, pe DN24”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El precizează că antreprenorul român are la dispoziție 5 luni pentru proiectare și 19 luni pentru construcția efectivă.

„În cadrul Contractului în valoare de 146,49 milioane de lei fără TVA, finanțat din fonduri europene, trebuie executate următoarele lucrări: - construcția noului pod rutier peste râul Siret, construcția unui sector nou de drum în lungime de aproximativ 6 km și amenajarea unui pasaj rutier peste calea ferată Mărășești – Tecuci. După finalizarea lucrărilor noul traseu va asigura ocolirea comunei Cosmești tranzitată acum de DN24 pe relația Tișița - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna – Iași. Actualul pod de la Cosmești peste râul Siret a fost construit în perioada 1921-1924”, conchide Grindeanu.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri