Compania Aeroporturi explică situaţia de pe Otopeni: Sistemul a avut o problemă. Nicio cursă nu a fost anulată din acest motiv

Data actualizării: Data publicării:
aeroport otopeni

Au fost probleme pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, vineri dimineaţă, după ce Sistemul Internațional de Telecomunicații Aeronautice SITA a înregistrat o disfuncționalitate. Unele zboruri au avut întârzieri între 30-60 minute. Compania Aeroporturi Bucureşti precizează că nicio cursă aeriană nu a fost anulată şi că zborurile care figurau astfel pe site nu au avut drept cauză această disfuncţionalitate.

ACTUALIZARE 10.30. Compania Aeroporturi arată că SITA a avut programată o operațiune de upgrade, care a presupus restartarea controlată a tuturor echipamentelor, într-un interval orar care să nu afecteze traficul aerian. Operațiunea a început la ora 00:30, iar în jurul orei 04:00, a fost înregistrată o disfuncționalitate, potrivit sursei citate.

Compania precizează că au fost informate în acest sens toate companiile aeriene și agenții de handling pentru aplicarea măsurilor care se impun.

Sistemul a fost repus în funcțiune, iar începând cu ora 8:12, procesarea pasagerilor pe aeroport se desfășoară în condiții normale.

„Precizăm faptul că operațiunile de upgrade la sistemele aeronautice se efectuează regulat, având ca obiectiv siguranța pasagerilor care utilizează transportul aerian. Din totalul de 40 de zboruri programate pentru decolare în această dimineață, doar 4 curse au înregistrat întârzieri de până la 60 de minute. Subliniem faptul că zborurile care figurau anulate în această dimineață pe site-ul aeroportului nu au avut drept cauză disfuncționalitatea SITA”, potrivit sursei citate.


Au fost complet blocate toate operațiunile și s-au produs erori în afișarea programului curselor care urmează să decoleze.

Multe dintre acestea au apărut ca anulate.

Conform reprezentanților Aeroportului Internațional Henri Coandă, au fost afectate patru curse Blue Air. Îmbarcarea pasagerilor a înregistrat întârzieri între 30 și 60 minute.

Alte probleme sunt la nouă curse TAROM.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nicio decolare nu este, însă, anulată, spun reprezentanții aeroportului.

Jurnaliștii Digi24 au încercat să ia legătura, pentru a obține mai multe informații, cu purtătorul de cuvânt al aeroportului și cu ministrul Transporturilor. Niciunul nu a răspuns la telefon.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri