TAROM va anula mai multe curse. Anunțul Ministrului Transporturilor

Data actualizării: Data publicării:
avion airbus a310 vandut de tarom

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, critică în termeni duri fosta conducere a companiei TAROM. Oficialul vorbeşte despre pierderi de milioane de lei, despre salarii colosale, curse nerentabile. De altfel, oficialul a spus că multe curse vor fi anulate pentru că zboară cu 10 pasageri la bord.

Recent, la compania de stat aeriană a fost numit un nou director general, Florin Susanu. Werner Wolf, fostul șef al TAROM, a fost numit în funcție la sfârșitul anului 2017, el a venit pe această poziție din fruntea reprezentanţei BMW Timişoara-Arad.

Răzvan Cuc a spus că au fost introduse noi curse fără a fi făcute studii de rentabillitate. Este vorba despre Sibiu-Stuttgart, Sibiu-Munchen, Timişoara-Chişinău, Timişoara-Stuttgart, Paris-Cluj sau Paris-Timişoara.

Ştiţi cu ce grad de încărcare zburau aceste curse? 25%. Dacă luăm un ATR, înseamnă că zbura cu 10 pasageri la bord”, a spus ministrul.

Răzvan Cuc a adăugat că noua conducere a TAROM trebuie să facă de urgenţă un audit şi să anuleze aceste curse.

Domnul Susanu este un pilot cu experienţă, un om devotat, care iubeşte TAROM, îngrijorat de ceea ce se întâmplă, eu sunt convins că-şi va face un audit foarte rapid şi acolo unde se impune, cu siguranţă, decât să zbori cu un grad de încărcare de 25%, nu cred că cineva vrea acest lucru, nu este eficient financiar pentru TAROM şi ar trebui bineînţeles, în măsura în care nu sunt eficiente, ar trebui anulate”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri