VIDEO. Gări amendate și închise din cauza mizeriei. „Nici în India, unde se urcă lumea pe vagoane, cred că nu sunt așa gări”

Data publicării:
tren stationat in gara
Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit focare de infecție în mai multe stații din țară, iar pe unele le-au închis.

Pericol public în gări. Pe lângă peroanele și sălile de așteptare degradate și cu mucegai, inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit focare de infecție în mai multe stații din țară, iar pe unele le-au închis.

Așa arată gările din municipiul Satu Mare, Carei și Tășnad. Comisarii de la Protecția Consumatorului au mers în control și au găsit condiții de coșmar.

Valentin Breban, comisar-șef OPC Satu Mare: La garnitura de tren am depistat mai multe nereguli, toalete neigienizate, oglindă spartă, uși fără mâner, scaune pătate, rupte. Operatorul economic a fost sancționat cu 40.000 de lei și s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor. Bineînțeles că a contestat în instanță și așteptăm verdictul instanței.

În ciuda raportului făcut de inspectori, șefii stației CFR din Satu Mare spun că nu sunt nereguli grave.

Dialog înregistrat cu camera ascunsă:
Șef de stație: Gara nu arată cum ar trebui să arate, asta e clar. Dar nu-s probleme foarte grave. Este proiect pentru toată gara. Investițiile le fac cei din companie, de sus, și nu o să facă reparații având un proiect.

Mizerabile! Nici în India, unde se urcă ăia pe vagoane, cred că nu sunt așa gări.
B
ăile din tren sunt catastrofă.
A
ici am lucrat 30 de ani. Acuma e prăpăd, nu e nimic.

Toalete insalubre, multă mizerie și pereți scorojiți, plini de mucegai și cu infiltrații de apă. Asta au găsit reprezentanții de la Protecția Consumatorului în urma unei verificări în gara din Calafat. Au închis temporar sala de așteptare și toaletele. Călătorii vor avea acces doar pe peron.

Elena Alexandru, jurnalist Digi24: Imediat după controlul făcut de inspectorii de la Protecția Consumatorului Dolj, angajații CFR au încercat să remedieze o parte dintre probleme. Au turnat această treaptă aflată la intrarea în sala de așteptare, iar cu cimentul rămas au acoperit o parte din această groapă.

Prin gara din Calafat trec două trenuri în fiecare zi, care fac legătura cu Craiova. Oamenii nu se înghesuie însă la tren, pentru că ajung la destinație după mai bine de 3 ore, pe când, cu mașina, drumul e parcurs într-o oră.

Ca după război. Simplu, ca să nu continui. Ca după război.
Dacă trenul face mai mult de 3 ore până la Craiova, vă dați seama câți călători au pe calea ferată.

Inspectorii din Dolj au mai amendat cu peste 10 mii de lei două stații CFR din județ, unde au fost găsite nereguli.

Și în județul Galați au fost controlate gările. Inspectorii ANPC au dat amenzi de peste 24 de mii de lei pentru mizeria din toalete, săli de așteptare, peroane și din trenuri. Cele mai multe probleme au fost descoperite în Galați, Târgu Bujor, Tecuci și Barboși.

Reporteri: Ioana Mihalca, Elena Alexandru / Operatori: Sebastian Codrean, Adrian Niță

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri