VIDEO. Imagini nemaiîntâlnite pe DN1, între Brașov și Comarnic

Data publicării:
dn1 liber
Foto: captură TV

Imagini inedite, pe Drumul Național 1, între Brașov și Comarnic. Valorile de trafic au scăzut cu peste 60 la sută, din cauza restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare. Așa se face că pe șoseaua care altădată era un calvar pentru orice șofer, abia dacă mai trece acum câte o mașină.

Puțin peste 55 de kilometri are porţiunea DN1 dintre Brașov și Comarnic. Înainte de izbucnirea pandemiei, aveam aici blocaje în trafic la fiecare sfârșit de săptămână. Chinul cel mai mare pentru şoferii care se aventurau spre munte avea şi nume: Comarnic, Bușteni, Azuga, Predeal.

Drumul Național 1, între Brașov și Comarnic, era extrem de aglomerat la sfârșit de săptămână, în această perioadă. Acum, statisticile oficiale spun că, la sfârșit de săptămână, pe aici trec patru mașini pe minut.

În mod normal, la Predeal treceau aproximativ 16 mii de autovehicule, pe zi. Acum, valorile de trafic au scăzut la o treime. O arată chiar statisticile Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP Brașov: „Tocmai din acest motiv, Ministerul Transporturilor, împreună cu CNAIR și Poliția Rutieră au și hotărât să ridice toate restricțiile de circulație, pentru acest tronson, vorbim de Brașov - Ploiești, unde știm foarte bine că TIR-urile, camioanele de mare tonaj nu aveau voie să circule, pe timp de zi, respectiv în weekend”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla de weekendul viitor, primul după ridicarea stării de urgență.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri