VIDEO. Trecerea de pietoni inteligentă din Constanța, stricată la o lună de la inaugurare

Data actualizării: Data publicării:
trecere-pietoni-inteligenta-constanta

La doar o lună de la inaugurare, o trecere de pietoni pilot din Constanța a fost distrusă de traficul intens, iar ledurile luminoase au fost desprinse de pe asfalt.

Inaugurată la începutul lunii noiembrie, trecerea de pietoni de pe cel mai important bulevard al Constanței, un loc cu trafic auto intens și cu risc ridicat de accidente rutiere, a cedat sub presiunea pneurilor autoturismelor.

Aceasta a fost prima trecere de pietoni smart din oraș, una prevăzută cu leduri care se aprindeau în momentul în care pietonii se pregăteau să o traverseze.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Inițiativa Primăriei Constanța a încercat astfel să reducă numărul de accidente din zonele foarte intens circulate prin asigurarea unei vizibilități mai mari datorită luminilor de atenționare. Însă implementarea proiectului pilot s-a dovedit a fi fără succes după ce câteva din ledurile lipite de asfalt s-au desprins.

Sâmbătă seară, traficul a fost blocat temporar pe una din benzile bulevardului Tomis pentru ca angajații primăriei să poată repara trecerea de pietoni smart.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri