V. Ponta despre interesul chinezilor pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Data publicării:
ponta-60884

Premierul a afirmat că eșecul proiectului Nabucco nu a fost o surpriză.

A fost aşteptat la nivel politic. Ştiam mai demult că, aşa cum a spus şi Ottinger azi, au fost motive economice şi geopolitice. Ar fi fost bine să se facă. Faptul că nu se face ne arată cu atât mai mult că trebuie să exploatăm resursele noastre din Marea Neagră şi din zona gazelor de şist în aşa fel încât să fim independenţi energetic şi să şi exportăm în regiune. Şi e posibil lucrul ăsta. Până în 2018 e posibil”, a declarat la Beijing Victor Ponta, pentru Digi24.

Prim-ministrul a informat că doi mari giganţi din China au afaceri în România şi intenţionează să-şi extindă activitatea din ţara noastră.

Din România au centrul de mentenanță pentru toată Europa. Şi dacă va reuşi proiectul cu implicarea societăţii naţionale de energie nucleară în grupurile 3 şi 4 de la Cernavodă, atunci va fi cu atât mai bine”, a mai spus Victor Ponta.

Premierul susţine că investitorii chinezi vin în cursul lunii iulie în vizită la Cernavodă.

„ Vom şti până la sfârşitul anului dacă acest interes manifestat se şi concretizează, pentru că e vorba totuşi de un proiect uriaş şi nu e bine să spunem hop înainte să sărim”, a conchis Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri