Zvonul că Samsung ar putea trece la motorul de căutare Bing a șters 55 de miliarde de dolari din valoarea Google

Data publicării:
telefon samsung
Sursa foto: Profimedia Images

Acțiunile companiei-mamă Google, Alphabet, au scăzut luni cu 4% luni, ștergând 55 de miliarde de dolari din valoarea de piață a entității juridice, după ce un articol din ziarul New York Times sugera că piața motoarelor de căutare de pe dispozitivele mobile se confruntă cu o concurență mai acerbă, scrie Insider.

În articol scria că Samsung ia în considerare înlocuirea motorului de căutare Google pe toată linia sa de device-uri portabile cu motorul Bing de la Microsoft, iar o astfel de decizie pune în pericol venituri anuale de 3 miliarde de dolari pentru Alphabet.

Un contract similar între Alphabet și Apple, care aduce anual pentru compania-mamă Google venituri de 20 de miliarde de dolari, ar urma să fie reînnoit anul acesta.

Angajații Google au fost uimiți când au aflat în luna martie că Samsung ia în calcul înlocuirea Google, iar comunicarea internă între angajați, vizualizată de New York Times, arăta "panică" în rândul personalului.

Google s-a confruntat cu o concurență mai puternică pe piața motoroalor de căutare, pentru prima dată în zeci de ani, după ce Microsoft a integrat, la începutul anului, sistemul de inteligență artificială ChatGPT în rezultatele căutărilor pe motorul Bing. Google deține monopolul pe piața căutărilor, cu o cotă de piață de aproximativ 90%.

Alphabet se luptă să-și păstreze cota de piața uriașă, se arată în articolul NY Times, având o echipă de peste 160 de oameni care lucrează pentru integrarea inteligenței artificiale în motorul său de căutare.

Samsung livrează sute de milioane de device-uri în fiecare an, iar înlocuirea Google cu Bing ar afecta destul de mult Alphabet. În caz că schimbarea că înțelegerea Samsung cu Google cade și schimbarea se produce, utilizatorii de device-uri portabile Samsung ar putea folosi în continuare motorul de căutare Google ca opțiune principală de căutare, însă asta ar presupune să facă ei schimbarea în setările aparatului.

Samsung are relații vechi fără Google și Microsoft și încorporează în mod standard aplicații de la ambele companii. Negocierile în Samsung și Google încă nu s-au încheiat, deci este încă posibil ca telefoanele Samsung să ofere motorul de căutare Google din fabrică.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri